Колись давно я не наважувалася запікати цілу курку. Мені думалося, що без досвіду не впоратися: то м'ясо вийде сухим, то вона пригорить зверху, то воно не пропечеться всередині. Я обмежувалася лише вареними котлетами — звичніше та спокійніше.
Прорив стався несподівано, коли на порозі з'явилися родичі, а в холодильнику була лише ціла курка. Довелося згадувати всі поради, які десь бачила в кулінарних програмах. Я відкрила десятки сайтів із рецептами, визначилася з градусами та тривалістю, чим замаринувати, щоб м'ясо тануло в роті, і як довго тримати в духовці.
Найсильніше переживала через те, чи вийде вона сухою. Але коли побачила результат своєї праці з апетитною скоринкою, відчула полегшення і гордість! Вона була ідеально просмаженою, прекрасно підсмаженою і надзвичайно апетитною. Гості були в захваті, а я більше не боялася експериментувати.
Варто зауважити, на сайті https://yamamashka.khmelnytskyi.ua/ я знаходила натхнення для маринаду для маринаду та подачі. З того часу курка в духовці — моя улюблена страва для гостей, яку я подаю до святкового столу й у будні. І найкраще, що запікання не потребує постійної уваги, поки духовка творить це кулінарне диво. |