Cześć ludziom,
Z wszelkiego czasu przenoszę się z programem zrobienia tatuażu – nic wielkiego, raczej coś wąskiego oraz małego. Wkroczył do poszczególnego studia spytać o wycenę i zauważył... 500 zł za swój przykład wielkości pudełka z zapałek. ������ Prosto mówiąc, trochę mnie to zaskoczyło. Nie świadczę, że się nie spodziewałem kosztów, ale kazało mi się, iż za coś takiego dam max 200–300 zł. Pewnie a dziś pozostaję a przewiduję – skąd właściwie kupują się takie wartości?
Rozumiem, że tatuaż owo nie jest usługa jak strzyżenie u fryzjera, tylko trochę, co trwa na wszystkie mieszkanie. Ale z kolejnej strony – tusz, igła, trochę czasu, i sprawne. A co przybywa na to, że wypłaty są naprawdę rozległe?
Z aktualnego co słuchałem i poczytałem:
odpowiedni sprzęt kosztuje,
tusze wagą być mocnej własności (oraz stabilne),
trzeba dbać o higiena (jednorazówki, dezynfekcja itp.),
pewnie oraz zapewne – doświadczenie artysty.
Z dodatkowej części, niektórzy tatuażyści biorą po kilkaset zł za godzinę pracy, co idzie już trochę jak cena dla prawnika ������ Lecz że właśnie na ostatnim liczy różnica między tatuażem zrobionym „byle gdzie”, oraz takim, który naprawdę będzie przypominał pięknie po latach?
Nie umieszczam, że poruszam się zastanawiać, czy tak dołożyć i przygotować coś raz, a porządnie, lub poszukiwać każdej „okazji” – przecież z przeciwnej części wiem, że z tatuażem właściwie nie ryzykować.
Które są Wasze doświadczenia?
Ile odpowiadali za własne tatuaże?
Czy naprawdę cena = klasę?
A że znacie jakieś miejsca, gdzie wyglądają poprawnie zaś nie zdzierają?
Z masy dzięki za zestawy do tatuażu wszystkie opinie! Chętnie poczytam co zamierzają kobiety, które uważają obecnie lekarstwa na roli ������
Pozdrawiam! |